+36 30 995 66 55    icranch@icranch.hu  

IC RANCH

Szentes - Hungary

Az angol telivér (atv.) kanca AQHA regisztrációjához a következőket kell tenni:

 

El kell küldeni a kanca – tulajdonos nevét és címét is feltüntető - származási lapjának mind két oldaláról készült másolatát az AQHA-hoz.

Fontos! Ahhoz, hogy az amerikai származási lapon Ön legyen a csikó első tulajdonosaként megjelölve, elengedhetetlen, hogy a magyar származási lapon is – a csikó születésének pillanatában - Ön legyen feltüntetve a kanca tulajdonosaként!

 

Továbbá el kell küldeni 5 fotót a kancáról úgy, hogy azok a ló mind a négy oldalát mutassák (elölről, hátulról, mind két oldalról). Valamint még egy képet, amit a ló jobb oldaláról előlről-oldalról készítettek. Minden képet úgy kell elkészíteni, hogy a ló mind a 4 lába jól látszódjon rajta.

 

Az AQHA 210(c) szabálya szerint: minden AQHA-nál regisztrált, vagy regisztrálandó kancának génteszttel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a csikóját is regisztrálni lehessen. Ennek díja: tagok és nem tagok részére egyaránt: 35$. A génteszthez szolgáló „KIT”-et az AQHA-tól lehet megigényelni, a teszt díjának kifizetésével együtt. Lásd lejjebb!

 

A kanca-bejelentés díja 50 $ / ló tagoknak, és 85 $/ló nem tagok részére

Amennyiben a kanca tulajdonosa nem tagja még az AQHA-nak jobban jár, ha egyúttal belép a szövetségbe is. Hiszen így 35$/év tagdíj, és 50$ regisztrációs díj kifizetésével később is igénybe veheti a szövetség szolgáltatásait, valamint a további esetleges díjak is lényegesen alacsonyabbak lesznek.

A pénz befizetését a nálunk szokványos módon (pl. a szövetség számlaszámára) nem lehet elvégezni, mert azt nem adják meg. Így Önnek kell megadni egy dombornyomott Arany Visa, vagy Mastercard bankkártya számot, amiről az AQHA leemelheti a pénzt. Ha Önnek nincs ilyen kártyája, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy elküld számukra egy csekket. Pl. az Erste Bank tud ilyen szolgáltatást nyújtani. Kézpénzt – pl. levélben -nem lehet küldeni!

 

Mivel a magyar atv. származási lapon csak a tulajdonos neve, címének egy része (csak a város neve) van nyilvántartva - ami az amerikai egyesületnek nem elég - érdemes elküldeni a pontos adatokat, jól olvasható, nyomtatott betűvel írva. 

Fontos tudni, hogy az AQHA csak és kizárólag azokat az angol telivéreket fogadja el, amelyeket az Észak Amerikai Jockey Club, illetve az angol hivatalos méneskönyv is elfogad. Így természetesen a hazánkban tenyésztett angol telivéreket elfogadják, de pl. a Romániából és a volt Jugoszláviából származó telivérek nem mindegyikét. Ezért a külföldről (elsősorban a volt keleti országokból) importált „angol telivérek„ esetében a magyar telivér méneskönyv vezetőjével (Zalai Krisztina, OMMI) célszerű egyeztetni ebben a kérdésben.