IC Ranch

Egyszerűsített mobilra optimalizált változat

A FEDEZTETÉS IGÉNYLÉSÉNEK LÉPÉSEI

lépésről lépésre

1. lépés:

Töltse le a "Fedeztetési feltételeket", olvassa át figyelmesen és dötse el, hogy megfelelnek-e Ön számára a benne írtak.

Letöltés>>> "Fedeztetési Feltételek 2024" az IC Ranch ménjével történő fedeztetés esetén

 

2. lépés:

Érdeklődés és elfogadás esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, egyeztessünk a fedeztetés időpontját és a részleteket illetően!

Telefon: +36 30 995 66 55 / Dr. Filipszné Istenes Csilla

Telefon: +36 30 9158 697 /Dr. Filipsz István

 

Ahogy a kanca elkezd sárlani  kérjük, hogy ennek tényét AZONNAL jelezze nekünk, hogy tudjuk, valamikor az elkövetkezőkben számítanunk kell az Ön kancájára.

 

3. lépés:

Ha a kanca elkezd sárlani, ki kell hívni hozzá a választott állatorvost, hogy megvizsgálhassa, és megpróbálja meghatározni a várható fedeztetés (ovuláció) ideális időpontját.

Ha a kanca rejtve sárlik (nem látszik, hogy mikor sárlik), akkor érdemes az állatorvossal korábban felvenni a kapcsolatot, hogy megvizsgálhassa a lovat és meg tudja határozni a sárlás tényét, vagy beazonosítható ciklust tudjon indítani, majd meg tudja határozni az ovuláció várható időpontját.

4. lépés:

Amint az állatorvos megvizsgálta a kancát, AZONNAL kérnénk az eredményről visszajelzést, még arról is ha a kanca még "nem jó". Tehát ne csak akkor, ha már fedeztetni kellene, mert nem biztos, hogy azonnal, előzetes információk nélkül rendelkezésre tud majd a mén állni!

 

Szükséges adatok/íratok a következők:

  • lóútlevél száma, a ló azonosítását szolgáló adatok (név, születési év, szín, jegyek, jelölések vagy bélyegzések, mikrochip, ...stb.)
  • tulajdonos adatai (neve, lakcíme, elérhetőségei + születési dátuma)
  • a kanca eredeti amerikai származási lapjának száma /ha van

 

Fedeztetést csak akkor vállalunk, ha a költségek előre utalással, vagy a helyszínen kézpénzben ki vannak egyenlítve, illetve ha a szükséges iratok, adatok a szervíz pillanatában rendelkezésünkre állnak.

 

Megértésüket köszönjük!

 

IC Ranch