IC Ranch

Egyszerűsített mobilra optimalizált változat

EGY KÖNYV, AMELYBEN MINDENT MEGTALÁL A LOVAK EGÉSZSÉGÜGYÉVEL, ÉS TARTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

 

A könyv jelenleg nem kapható!

 

Az összes könyv elfogyott. Tervezzük 2023-ban az utánnyomást.

 

Amennyiben szeretne majd belőle rendelni, jelezze e-mailen.

 

Előrendelés esetén e-mailben tájékoztatni fogjuk, ha a könyv újra kapható lesz. Az előrendelés nem kötelez vásárlásra!

 

Előrendelés e-mailen: icranch@icranch.hu

A következő adatok megadásával:

  • név
  • posta cím
  • telefon szám (szükség estén egyeztetéshez)
ÁLLATORVOSLÁS (Állatorvosi ismeretek lótartók számára)
Írta: Dr. Filipsz István, lógyógyász specialista állatorvos 

Kedves Érdeklődő!

Ez a könyv lovas-szakállatorvos tollából származik, közérthető és „csak” annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire egy lótartó számára az szükséges. Ugyanakkor mégis megválaszolja a lótartás során leggyakrabban felmerülő állategészségügyi kérdéseket.

A könyv koncentrált formában tartalmazza a Szerző tapasztalatait, valamint lótenyésztőként és tulajdonosként megszerzett ismereteit és ötvözni igyekszik azokat a legújabb tudományos információkkal.

A könyvben az olvasó választ kap arra a gyakran feltett kérdésre, hogy „Mikor hívjam az állatorvost?” Többek között felhívja a figyelmet azokra a betegségekre, amelyek kapcsán azonnal állatorvost kell hívni, különben maradandó károsodás érheti a lovat.

Közérthető módon elmagyarázza például, hogy miért kell a preventív kezeléseket (vakcinázásokat, féreghajtásokat) szakszerűen, tervszerűen alkalmazni, hogy azok hatékonyak legyenek és költségük ne csak kidobott pénz legyen.

Bemutatja, hogy mik azok a (gyógy)szerek, eszközök, amiket javasolt otthon a „házipatikában” tartani és azt is, hogy mikor és hogyan alkalmazhatóak.  

 „A pokolhoz vezető út is jó szándékkal van kikövezve” tartja a mondás.

Amely sok esetben - a lótartásban - bizony nagyon jellemző. A lovak tartását, takarmányozását nemegyszer szájhagyományok alapján, vagy más állattípusok terén megszerzett tapasztalatok, esetleg saját (emberi) tapasztalatok alapján végzik.

A ló emésztése, valamint táplálkozási és etológiai szokásai, szükségletei olykor nagyban eltérnek a többi állatfajétól és teljesen eltér az emberétől is! Nemcsak a lovak gyógykezelése, hanem a takarmányozása is külön szakma, amelyeknek legalább az alapelveit minden lótartónak ismerni kellene.

„ … A célom a könyv megírásával az volt, hogy olyan hasznos, hiánypótló könyvet alkossak, amely az állatorvos tollából származik, emellett közérthető és annyira mélyül el a szakmai részletekbe, amennyire az egy lótartó számára szükséges. Miután a megjelenésre váró anyag igen nagy, ezért két részben jelentetem meg.

A könyv tartalmazza például: a lovak legfontosabb fertőző-, légzőszervi- emésztőszervi- és mozgásszervi betegségeit, a megelőző (preventív) kezeléseket és azok fontosságát, a szembetegségeket. E mellett beszél az állatorvos szerepéről, a megelőzések fontosságáról is.

A még csak készülőben lévő második rész részletesen tárgyalja majd a speciális területeket, a szaporodásbiológiát és csikónevelést, a speciális mozgásszervi betegségeket, a takarmányozás és a tartástechnológia állatorvosi vonatkozásait. …”

A szerző, Dr. Filipsz István
Text (double-click to edit). Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.